Aparate de aer condiționat cu gaz – cum funcționează și avantaje

0 Shares
0
0
0

Una dintre componentele esențiale pentru funcționarea aparatelor de aer condiționat este gazul refrigerant plasat în interiorul acestuia. Ca și în cazul multor alte dispozitive, evoluția tehnologică ne-a permis să dezvoltăm noi tipuri de gaze care să fie utilizate în aparatele de aer condiționat, mai puțin poluante și mai eficiente.

La fel ca multe alte echipamente de gaz, aparatele de aer condiționat folosesc, de asemenea, gaze fluorurate speciale care ne permit să răcim aerul pe care îl percepem atunci când pornim acest dispozitiv. Dar care este procesul care duce la producerea de aer proaspăt?

Pe scurt putem spune că funcționarea aparatelor de aer condiționat cu gaz este ciclică și începe cu compresorul comprimând gazul din interiorul condensatorului. Acest proces face din gaz o substanță lichidă care trece, printr-un circuit, în evaporatorul în care se extinde și devine din nou gaz. În acest moment gazul elimină căldura din mediul înconjurător și returnează aerul rece care este distribuit prin activitatea ventilatoarelor. Ciclul gazului, cu toate acestea, nu este terminat, deoarece se întoarce la condensator și transferă căldura absorbită afară, prin condens.

R32, al cărui nume chimic este difluorometanul, are mai multe avantaje, nu numai cele ecologice. În primul rând, avem o securitate mai mare, deoarece vorbim despre un gaz cu inflamabilitate scăzută și, prin urmare, nu este periculos în interiorul locuințelor. În plus, comoditatea economică nu ar trebui subestimată.

Gazul R32, de fapt, este cu aproximativ 10% mai eficient decât gazele utilizate în trecut, și capacitatea agentului este mai mare pentru aceeași cantitate. Există, de asemenea, avantaje de natură tehnică. R32 este un gaz pur și nu un amestec, ceea ce înseamnă că, în cazul reparării aparatului de aer condiționat, o activitate care trebuie să fie întotdeauna efectuată de tehnicieni calificați și în posesia cerințelor legale, este încărcarea care se va desfășura mult mai rapid și mai ușor.

4.4/5 - (93 votes)
0 Shares
5 comments
  1. Interesant articol despre functionarea si avantajele aparatelor de aer conditionat cu gaz! M-as bucura sa aflu mai multe detalii.

  2. Mulțumesc pentru informații detaliate! Este util să știm cum funcționează și care sunt avantajele aparatelor de aer condiționat cu gaz.

  3. Vă mulțumesc pentru informațiile utile! Este important să știm cum funcționează aceste aparate de aer condiționat cu gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like