Cum să-mi dau seama dacă trebuie să repar sau să înlocuiesc panoul electric?

0 Shares
0
0
0

Panoul electric este considerat inima sistemului electric al casei tale. Conectează sistemul electric al casei tale la liniile electrice ale furnizorului.

Uneori poate fi dificil să se facă diferența între problemele care sunt direct legate de panoul și cele legate de sistemul de cablare general. (Deși lucrează împreună, problemele cu fiecare sunt, în general, independente unele de altele.)

Pentru claritate, am compilat o listă cu motive pentru care poate fi necesar să reparați sau să înlocuiți panoul electric. Rețineți că orice lucrare care implică o intervenție la panoul electric trebuie să fie manevrată de un electrician calificat.

Dacă vă regăsiți în una dintre următoarele probleme, contactați imediat un electrician pentru a diagnostica situația:

Panouri electrice învechite

Din păcate, pe măsură ce anii au trecut, oamenii au început să realizeze că panoul nu funcționează corect.

Dacă panoul electric nu se activează corect atunci când se detectează un pericol electric, se poate declanșa un incendiu.

Panourile învechite sunt toate panourile care au o vechime mai mare de 30 de ani. Dacă aveți un panou mai vechi, puteți avea la dispoziție doar 60 amperi în comparație cu 150 sau 200 amperi. Contactați un electrician dacă panoul are peste 20 de ani.

Pierderi de apă

Dacă există o scurgere de apă în apropierea panoului electric, stați departe de zonă și apelați imediat la un electrician. Dacă există dovezi că panoul a fost expus la apă (inclusiv pete de rugină sau coroziune pe cablaj), va trebui probabil să-l înlocuiți.

Panou subdimensionat

Fiecare panou electric are o putere nominală maximă, care determină cantitatea de spațiu pentru întrerupătoare. Panourile originale ofereau o putere de 60 de amperi, urmate de panourile standard de comutare de 100 amperi. Suma recomandată pentru construcții actuale și upgrade-uri moderne este de 200 de amperi. Dacă sunteți pe cale să planificați un proiect de renovare sau de upgrade la casa ta, poate fi necesar să se înlocuiască complet panoul.

Dacă vă confruntați cu întreruperi frecvente de electricitate, discutați cu un electrician pentru a adăuga mai multă putere.

Cablare defectă

O instalație slabă poate contribui la o serie de probleme care ar trebui rezolvate într-un panou electric. Panourile supradimensionate, circuitele dublate și firele care trec prin centrul panoului sunt doar câteva dintre problemele care ar necesita un upgrade de la un electrician.

Prin urmare, ori de câte ori aveți nevoie de ajutor cu panoul electric sau sistemul electric sunați la un electrician profesionist.

4.5/5 - (94 votes)
0 Shares
6 comments
  1. Dacă observi scurtcircuite sau scăderea performanței sistemului, probabil e mai sigur să îl înlocuiești.

  2. Depinde de vechimea și starea panoului electric, dar consultarea unui specialist este întotdeauna cea mai bună soluție.

  3. Este important să acorzi atenție semnelor de deteriorare și să nu amâni intervenția în cazul unei probleme la panoul electric. Sănătatea și siguranța sunt cele mai importante!

  4. Verificarea periodică a panoului electric și intervenția promptă pot preveni situații periculoase. Să nu neglijezi semnalele de avertizare!

  5. Cel mai bine ar fi să consulți un specialist în domeniu pentru a determina dacă trebuie să repari sau să înlocuiești panoul electric. Siguranța ta este prioritară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like